SİZ BANKALARDAN KREDİ KULLANIN FAİZ VE MASRAFLARINI KOSGEB ÖDESİN
Kobi 250’den daha az personel çalıştıran ve 40 milyon TL.’den daha az ciro yapan firmaları tanımlamak için kullanılan ve Türk ekonomisinin can damarını oluşturan firmaları ifade etmektedir. Kobi tabiri evrensel bir tanım olup başka yerlerde de kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti dahilinde 1987 yılında kurulan, ilk nüveleri daha önceki yıllara kadar giden KOSGEB kobilerin esas destekçisi konumundadır.
Kobilerin gelişip serpilmesi için 2016 sonu 2017 başı itibariyle bir çok başlıkta destek, hibe ve kredi programları düzenlemektedir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz linki tıklamanız yeterli olacaktır. Bu destek, hibelerden biriside “Kredi Faiz Desteği Programıdır”
Programın Hangi Amaç ve Gerekçe ile yapıldığı Kosgeb tarafından; Kobilerin uygun şartlarda ekonomik/finansal destek temin edilmek suretiyle;
- Üretim ile kalite durumunun geliştirilip arttırılması,
- Kobilerin finansman sorunlarının halledilmesi/çözülmesi,
- Yeni İstihdam alanlarının yaratılması,
- Kobilerimizin uluslar arası alanda rekabet edebilmeleri ve pazardan daha yüksek miktarlarda pay almamızı sağlamaları olarak açıklanmaktadır.
Kosgeb kurulduğu ilk yıllarda öncelikle kamu bankalarıyla çeşitli anlaşmalar yaparak KOBİ’leri desteklemiştir. Ancak çağın ve iş hayatının gerekleri Kosgeb’i Ticari özel bankaları, katılım bankaları, yatırım bankaları ile de anlaşmalar yaparak küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye yöneltmiştir. Bu bankalardan Kobi sahiplerince alınan kredilerin faizleri , kar payları, komisyonları ve diğer giderleri programın yapısına göre tamamen veya kısmi olarak KOSGEB tarafından karşılanmaktadır.
Kosgeb resmi bankalar dışındaki ticari bankalar ile de anlaşma yaparak kobilerin kredi imkanlarını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Kosgeb ile anlaşması bulunan bankalar Kobilere ayrıcalıklı krediler ve hizmetler sunmaktadır. Bu bankalar sırasıyla; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, TEB (Türk Ekonomi Bankası) Vakıfbank Kosgeb ile yaptıkları anlaşmalar uyarınca Türkiye’de iş ve yatırım yapan iş adamlarına ve girişimcilere kredi vermektedir.
Şunu mu demek istiyorsunuz yani biz kredi alacağız faizini ve masraflarını KOSGEB ödeyecek mi demek istiyorsunuz; dediğinizi duyar gibi oluyorum. Aynen öyle değerli arkadaşlar aynen öyle siz krediyi alıyorsunuz ancak faiz ve masrafları KOSGEB ödemektedir. Bu yetmezmiş gibi bir de kredi alırken vereceğiniz teminat meselenizi de halletmektedir.
Bu çerçevede özellikle imalatçı Kobilerin Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği önem arz etmekte olup 2016 yılı sonu itibariyle başvurular yapılabilmektedir. 0 Faizli olarak uygulanan kredinin en üst limiti 300 bin TL.’dir ve kredinin faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. Anılan kredi faizi destek programının ilk 6 ayı ödeme yapılmayacak olup, kalan kısmı ise 3’er aylık taksitler olarak ödenecektir. Toplam ödeme süresi ise 36 aydır. Kosgeb ayrıca kredi alırken teminat sıkıntısı çeken kobiler için birde Kredi Garanti Fonu’nu devreye sokmuştur. Bu sayede teminat sıkıntısı çeken kobilerimizin bu derdi de sona ermiş olacaktır.
Halen faaliyet gösteren Kobilerimizin bilgilerini KOSGEB nezlinde güncellemeleri eğer KOSGEB veri tabanında kayıtları yok ise kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu önemli bir husustur. Kosgeb tarafından sağlanan bu imkan ile bir çok bankadan kobilerimizin kredi alma imkanı doğmaktadır. Hemde avantajlı ve 0 faiz imkanlarıyla.
Siz kredi alın faiz ve masraflarını KOSGEB ödesin konulu yazımıza burada son veriyoruz. Esenlikle kalın.
meraba yirmi bin liraya ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
merhaba ben adem afyonda ikamet etmekteyim sizden ricam ben kamyon alıp nakliyat ticaretini yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılr